dinsdag 6 augustus 2013

Ovenfrites



Heerlijk uitziende overfrites (zoals hier), niet gemakkelijk om dat zelf voor elkaar te krijgen. Met het onderstaande recept is het me toch gelukt. De website van Tide and Thyme liet me watertanden en is een inspiratiebron voor nog veel meer lekkere recepten. Zoals het framboos/witte chocolade ijs. Helaas heb ik nog geen ijsmachine in bezit...






Aardappels (ongeveer 2 á 3 grote aardappels p.p.)
Olijfolie
Zout





Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijdt de aardappels in parten. Niet te dun, anders heeft de frites geen inhoud. Laat ze vervolgens 10 á 20 minuten weken in een kom met warm water. Vervolgens dep je de aardappels droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Maak de kom droog en doe er een scheut olijfolie in en wat zout. Schep hier vervolgens de droge aardappels in om. Daarna leg je ze op een met olijfolie ingevette bakplaat. Leg de frites naast elkaar, één laag, zodat alle frites goed kunnen garen. Schuif de bakplaat in de oven vlak onder het midden. Laat 15-20 minuten garen. Haal de frites eruit en keer ze om. Laat ze vervolgens nog zo'n 15 minuten garen. En zie hier... Goudbruine ovenfrites!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Blogarchief